Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Δεν σε ξέχασα ..... παραπληροφορία μου!

Ζωούλα, συγνώμη που άργησα, αλλά σου έχω πολλά….
Αφού προτιμάς αυτού του είδους αντιπαράθεση, θα την έχεις…..
Γιατί, όπως σου είπα, έχω κι ένα e-mail. Με όλα όσα γράφω… Ούτε από το μυαλό μου τα «κατεβάζω», ούτε έχω "καλά πληροφορημένες πηγές" που αναφέρουν ότι τους συμφέρει…..
Έχω e-mail με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να καταλάβει κανείς το χάος με το ΟΣΔΕ… (αποφάσεις και παράτυπες αναθέσεις έργου επί μια 10ετία)…..
Στοιχεία που μάλλον δεν γνωρίζεις καλά, γιατί οι "καλά πληροφορημένες πηγές", ή δεν τα γνωρίζουν ή δεν τους συμφέρει να τα γνωρίζουν…..
Αν τα θελήσεις – έτσι για να μάθεις τι γίνεται και να μην γράφεις ότι σου βάζουν να γράφεις – πες μου το και θα σου τα στείλω….
Καλό πράγμα να θες να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των "κολλητών" σου, αλλά η αλήθεια είναι αλλού…… Και είσαι πολύ μακριά από αυτήν!!!!
Λοιπόν, θες να το κάνουμε όπως την προηγούμενη φορά;;;;
Ξεκινάω. Παρακολούθα με :

"Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις, αφού- κατά γενική ομολογία- είναι ένα έργο σημαντικό για αυτές, που τους προσφέρει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος. Είναι αλήθεια, πως δεν είναι λίγες οι Ενώσεις, που τα κύρια έσοδά τους, καλύπτονται από το έργο των δηλώσεων ΟΣΔΕ."
Γιατί δεν λες καλύτερα ότι είναι σχεδόν ΟΛΕΣ οι ενώσεις, που το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έσοδό τους είναι το έργο των δηλώσεων ΟΣΔΕ;;;;; Και ότι τρέμουν μη το χάσουν και βαρέσουν διάλυση!!!

"Μπορεί οι αγρότες- μεταξύ αυτών και οι Σερραίοι- να γκρινιάζουν και να διαμαρτύρονται για το κόστος των δηλώσεων, ωστόσο- καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι- αν το έργο δοθεί στα «χέρια» των ιδιωτών, τότε θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη".
Μια αλήθεια, ένα ψέμα. Μάλλον, όχι ψέμα, αλλά λάθος πληροφορημένες πηγές!!!! Η αλήθεια είναι ότι όντως γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται για το κόστος των δηλώσεων (για ρώτα και την κυρία από την Α.Καμήλα που πέρυσι πλήρωσε 50€ για δήλωση 14 στρεμμάτων και φέτος για τα ίδια στρέμματα πλήρωσε 140€!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Όσο για το ψέμα; Μάλλον τη λάθος πληροφορημένη πηγή; Δεν σου τα είπαν καλά….. ΑΝ τελικά δοθεί το έργο σε ιδιώτες, θα δοθεί μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς. Και θα πληρώνονται από το κράτος. Όχι από τους ίδιους. Όπως συμβαίνει και φέτος (γιατί τα λεφτά τα πήραν οι ενώσεις, σκανδαλωδώς προκαταβολικά χωρίς να έχουν κάνει τίποτα ακόμα), αν και μερικοί μερικοί αυθαιρετούν και παρανομούν και εισπράττουν χρήματα!!!! Για αυτή την παρανομία και αυθαιρεσία, δεν σε είδα να γράφεις κανένα αρθράκι. Γιατί;;;; Δεν σε αφήνουν;;;

"Με τη δημοσιοποίηση του θέματος από το Ε.Β., βγήκαν αμέσως τα «παπαγαλάκια» των ιδιωτών και χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο των ανώνυμων blogs και στο πλαίσιο της δήθεν κριτικής, φανέρωσαν τις πραγματικές τους προθέσεις και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν! Σαφώς τα συμφέροντα των ιδιωτών. Ειδάλλως πως μπορεί κάποιος να εξηγήσει το μένος εναντίον της υπογράφουσας και της εφημερίδας μας, για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις φράσεις που ακολούθησαν στο «σχολιασμό» του τύπου «είναι κακό να πάρουν το έργο οι ιδιώτες;» ή «οι ιδιώτες διαθέτουν την τεχνογνωσία, εμπειρία» κ.λπ."
Εδώ, θα σε μαλώσω. Δηλαδή, εγώ σου κάνω τόση διαφήμιση κι εσύ με λες παπαγαλάκι και απλό blog;;;; Κάνε μας λίγο διαφήμιση… Πες, αυτός ο πούστης που έχει το serrespress, εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών.
Γιατί δηλαδή ρε Ζωούλα εμείς πρέπει να εξυπηρετούμε συμφέροντα ιδιωτών; Επειδή ο πληροφοριοδότης μας είναι ιδιώτης, πάει να πει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα;
Αν το πάς έτσι κι εσύ ομολογείς ότι εξυπηρετείς συμφέροντα «κολλητών» σου. Των ενώσεων!!!!

"Για ποια τεχνογνωσία και εμπειρία μιλάμε; Είναι ψέματα πως οι ιδιώτες- αν πάρουν τελικά το έργο- θα το πάρουν έτοιμο; Με τις χαρτογραφήσεις τους, που ολοκληρώνονται φέτος, και με τις καταστάσεις, όλα έτοιμα;"
Ψέματα, δεν είναι ότι θα το πάρουν έτοιμο, αλλά πόσο έτοιμο θα είναι; Και πότε θα είναι έτοιμο;; Μήπως θα χρειαστεί εμπειρία και τεχνογνωσία για να διορθωθούν όλα τα λάθη που θα γίνουν; Γιατί, πίστεψέ με, θα γίνουν πολλά λάθη. Όπως γίνονται κάθε έτος και περιμένουν στη σειρά οι γεωργοί για διορθώσεις…..

"Το αν οι συγκεκριμένοι τα «παίρνουν» από ιδιώτες ή οι ίδιοι είναι οι «ιδιώτες», είναι δικό τους θέμα και δεν μας αγγίζει, γιατί πολύ απλά, εμείς τουλάχιστον δεν τα «παίρνουμε» από κανέναν και συν τοις άλλοις, δεν κρυβόμαστε και βάζουμε την υπογραφή μας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε κότσια, λέξη άγνωστη για τους ίδιους."
Εδώ μου το χοντραίνεις πολύ και έτσι θα σου συμπεριφερθώ….
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι «τα παίρνουμε»;;; Τι συμφέρον έχουμε άραγε;;; Άλλος – μάλλον, άλλη - πληρώνετε για τις ανακρίβειες που γράφει. Άλλος – μάλλον, άλλη – εξυπηρετεί συμφέροντα «κολλητών».
Όχι Ζωούλα. Βγάλε από το μυαλό σου ότι τα «παίρνουμε»… Μήπως όμως εσύ «παίρνεις» κάτι;; Βάλε πριν από την επίμαχη λέξη όποιο άρθρο θέλεις. Ή «τα» ή «τον»…….. Θα μας πεις;;;;
Και τέλος, ναι. Είμαι χέστης και δεν έχω τα κότσια ή αν προτιμάς τα @ρχίδι@ να τα γράψω επώνυμα. Είμαι bloger και προτιμώ να κράζω ανώνυμα αυτούς που γράφουν επώνυμα και παραπληροφορούν τον κόσμο. Και δεν δέχονται και ανώνυμη κριτική, τρομάρα τους……

"Βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο «πόλεμος» εναντίον μας, θα ενταθεί, αλλά όπως λέει και ο Νίτσε «ό,τι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό» και στην προκειμένη περίπτωση, θα προσθέταμε και «πιο μάγκα»."
Το κακό με σένα είναι ότι νομίζεις ότι σου κάνω πόλεμο. Δεν είχα τέτοιο σκοπό. Αν όμως συνεχίσεις τις παραπληροφορήσεις και την εξυπηρέτηση των δικών σου "καλά πληροφορημένων πηγών", τότε θα τον έχεις. Και δεν θα σε κάνει πιο δυνατή αλλά θα σε ξεβρακώσει !!!!!!

"Ρωτάμε και περιμένουμε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη. Αληθεύει ή όχι ότι σκοπεύει να δώσει το έργο των δηλώσεων ΟΣΔΕ σε ιδιώτες; Κι αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Τι θα αναφέρει η συμφωνία των δύο πλευρών;"
Εδώ, φάσκεις και αντιφάσκεις. Πιο πάνω μας είπες ότι οι "καλά πληροφορημένες πηγές" σου, σου είπαν τη συμφωνία που θα γίνει. Γιατί ρωτάς και ξαναρωτάς αν είσαι τόσο σίγουρη.
Και ρώτα και κάτι ακόμα….. Γιατί ακυρώθηκαν δύο διαγωνισμοί που είχαν γίνει για ανάδειξη φορέα υλοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ; Ένας το 2004 και ένας το 2008; Και γιατί δόθηκε πάλι το έργο άρον των άρον και πάλι στις ενώσεις και όχι σε ιδιώτες;;;
Και αλήθεια, στείλε μια επιστολή στον Υπουργό να σου απαντήσει, γιατί δεν νομίζω να διαβάζει Ε.Β……

Φιλάκια……..

Υ.Γ. Γιατί θύμωσες με τον πληροφοριοδότη μας; Γιατί τον βρίζεις; Σου έκανε κάτι; Στοιχεία μας έδωσε… Ούτε σε κακολόγησε, ούτε σε έβρισε. Αντιθέτως σε συμπαθεί και μάλιστα απορώ γιατί;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου