Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Ένας καλός λόγος για να καπνίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Επιτρέψτε το κάπνισμα στο δημόσιο, ΤΩΡΑ !!!!!
Υπολογίστε…..
Ένας δημόσιος υπάλληλος δουλεύει ένα οχτάωρο…..
Αν υποθέσουμε ότι καπνίζει ένα τσιγάρο την ώρα (σπάνια περίπτωση), θα χρειαστεί οχτώ τσιγάρα…
Πέντε λεπτά η διάρκειά του και πέντε λεπτά το σήκω βγές έξω και επέστρεψε στη θέση σου, καταναλώνει 10 λεπτά την ώρα, δηλαδή 80 λεπτά από τη καθημερινή εργασία του…
Κοντά στη μιάμιση ώρα !!!!!
Αν υποθέσουμε ότι ......

καπνίζει 2 τσιγάρα την ώρα (λογικό σενάριο), θα χρειαστεί 16 τσιγάρα….
Σύνολο απώλειας εργάσιμου χρόνου πάνω από δυόμιση ώρες !!!!!!
Αν ο εργαζόμενος καπνιστής δημόσιος υπάλληλος είναι θεριακλής καπνιστής και χρειάζεται 4 τσιγάρα την ώρα, ε, τότε χάθηκε η μπάλα!!!!
Πάει το οχτάωρο…. Πηγαίνει στην υπηρεσία μόνο για να καπνίσει!!!!!
Σε περίπτωση που δημιουργηθούν χώροι καπνιζόντων μέσα στις υπηρεσίες, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα, αφού δεν θα καταναλώνει 10 λεπτά για το τσιγάρο αλλά περίπου στα 7-8. Άντε να κερδίζει ένα τεταρτάκι στην ώρα……
Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης…….
Γιατί, κάτι μου λέει ότι σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ΔΕΝ άρχισαν ακόμα να εφαρμόζουν το μέτρο…….
Πήρατε σε κάποια δημόσια υπηρεσία να σας εξυπηρετήσουν και έλλειπε ο υπάλληλος σε άλλο γραφείο (αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία);;;;;;; Θα ήταν κάπου έξω και θα κάπνιζε….

1 σχόλιο:

  1. Θα ήτανε σίγουρα καλό γιατί θα βοηθούσε να εξαφανιζόντουσαν και δε θα έπρεπε να ξαναβλέπαμε τη ξινισμένη μούρη τους ξανά. Βέβαια κάποιος πρέπει να εξυπηρετήσει κιόλας (εάν αυτό που κάνουν λέγεται εξυπηρέτηση). Είναι ευαίσθητο θέμα και πραγματικά θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο παντού στο δημόσιο. Είναι τελείως αντιεπαγγελματικό το να πηγαίνεις να εξυπηρετηθείς και να καπνίζουν μέσα στα μούτρα σου πρωί πρωί. Ακόμα και όταν ήμουν καπνιστής αυτό δεν το μπορούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή