Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς : όλους τους επιστολογράφους.....
Αξιότιμοι κύριοι, κύριοι
Με αφορμή τις επιστολές που αρχίσατε να αποστέλλετε προς κάθε κατεύθυνση (άλλος προς τον Πρωθυπουργό, άλλος προς τον Υπουργό τύπου και άλλος προς όπου βρει..) έχω να καταγγείλω ότι είστε αξιολύπητοι.
Άντε να δεχτώ ότι έχετε "ρέντα" και οτιδήποτε σας περνάει από το μυαλό, κάθεστε και το γράφετε σε μια κόλλα χαρτί. Άντε να δεχτώ ότι το στέλνετε προς την κατεύθυνση που θέλετε και ελπίζετε ότι κάποιος θα το διαβάσει. Άντε να δεχτώ ότι αυτός που θα το λάβει, θα το διαβάσει και θα κάνει κάτι (τίποτα δεν θα κάνει, δεν ιδρώνει το αυτί τους).
Γιατί όμως τα δημοσιεύετε;;;; Γιατί δεν μένετε μόνο στην αποστολή;;;; Για να δούμε ότι ενδιαφέρεστε ή για να δούμε το μέγεθος της "ελαφροσύνης" σας;
Και εξηγούμε (για να μην παρεξηγούμε) :
Για τη μία επιστολή τα έγραψα (δες εδώ) και δεν θα ξαναασχοληθώ.
Για την υπερεπιστολή προς τον Υπουργό τύπου όμως έχω πολλές ενστάσεις:

Διαβάστε την πρώτα και συνεχίζω :
1ο: Πρόεδρε, τη διάβασες; Θα ασχοληθείς ή πάλι στα αρχ....ια σου;
2ο: Εσύ που την έγραψες, τη διάβασες καλά. Εσύ που τη δημοσίευσες και έβαλες το όνομά σου από κάτω (και με πολιτική αγανάκτηση κιόλας) τη διάβασες πρώτα;;;;;;;;
Για διάβασε την καλά καλά και προσεκτικά, δες με ποιο συνδυασμό ήσουν υποψήφιος και θα καταλάβεις ότι αυτά που σου έγραψαν, δεν έπρεπε να τα δημοσιοποιήσεις. Έπρεπε να τη στείλεις στα μουλωχτά...
Διάβασε λοιπόν τα α,β,γ,δ και ζ. Διάβασέ τα ξανά και ξανά να τα καταλάβεις... Σκέψου μετά αν απώλεσε κάποιος από τα "περιστασιακά" κολλητάρια σου την ιδιότητα του μέλους και μετά δημοσίευσε την "ιδιόχειρη" επιστολή.......
Αν δεν καταλάβεις αυτά που σου γράφω, θα σου τα πω καλύτερα μια άλλη φορά....
3ο: Εσείς κυρίες και κύριοι που αντιτάσσεστε με τις επιλογές του κόμματος τι λέτε;;;

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ...ΤΟΝ ΖΗΚΟ.

    ΕΔΩ Ο ΓΟΥΝΑΣ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙSAE , ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΣΤΟΛΈΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ "ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΞΕ Ο ΚΥΡ ΘΑΝΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ

    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΕΜΗΣ



    Την επιθυμία, η νέα ΝΟΔΕ Σερρών της ΝΔ που θα προκύψει από τις εκλογές της 3ης Ιουνίου να χαρακτηρίζεται από πνεύμα διεκδίκησης και σε ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων και όχι σε αυτόν του θεατή με παραγοντισμούς και κομματικά παρατράγουδα, εκφράζουν όλο και περισσότεροι νεοδημοκράτες που δεν είναι ενταγμένοι στις ομαδοποιήσεις του παρελθόντος και φυσικά ανήκουν στη γενιά των νέων ανθρώπων με δυναμική και όραμα.

    Σε αυτό στοχεύει και ο δικηγόρος κ Δημήτρης Γκολέμης, υποψήφιο μέλος για τη ΝΟΔΕ στις εκλογές της 3 ης Ιουνίου. Σε μια ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική των σκέψεων του, συζήτηση που είχαμε, ο κ Γκολέμης, αποστασιοποιημένος, όπως καταλάβαμε, από τη λογική των ομαδοποιήσεων, θέλει να συμμετάσχει σε μια ΝΟΔΕ με ουσιαστικό ρόλο στο κομματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του νομού.

    Οι ερωτήσεις που του θέσαμε και οι απαντήσεις που έδωσε, έχουν ως ακολούθως:

    ΕΡ: Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τις εκλογές για μέλος της ΝΟΔΕ που θα προκύψει από τις εκλογές;

    ΑΠ: Πιστεύω ότι η κριτική μου στάση, αλλά και η στήριξη μου προς τα θεσμοθετημένα όργανα της ΝΔ απ' έξω, έχει ολοκληρωθεί, με την έννοια της δυνατότητας για παρέμβαση. Έτσι θεώρησα αναγκαία την ενεργή πλέον συμμετοχή μου στα κομματικά πράγματα για συνδιαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και δράσης.

    Παράλληλα ανήκω στη γενιά αυτή που αναλαμβάνει όλο και περισσότερο συμμετοχικό ρόλο στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

    ΕΡ: Όταν μιλάτε για συμμετοχικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού γίγνεσθαι, πως μπορεί να γίνει αυτό;

    ΑΠ: Απαιτώντας και συμβάλλοντας για πιο ουσιαστική λειτουργία των κομματικών οργάνων, μέσα από την ανανέωση προσώπων και ιδεών. Παράλληλα απαιτείται ενεργότερη συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού στην κοινωνική πραγματικότητα και στην κοινωνική δράση, με ουσιαστικότερη παρέμβαση της ΝΟΔΕ στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    Ο ρόλος αυτός αποκτά σημαντικότερη διάσταση από αυτή του παρελθόντος καθώς η ΝΔ σήμερα είναι η κυβέρνηση της χώρας.

    Επίσης η τοπική κοινωνία περιμένει πιο μεγάλη συμμετοχή των κομματικών στελεχών στα τεκταινόμενα του νομού, καθώς επι δεκαετίες τα ποσοστά της ΝΔ είναι και διατηρούνται πολύ ψηλά.

    ΕΡ: Πώς εννοείτε την συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού στην κοινωνική πραγματικότητα;

    ΑΠ: Όπως ξέρετε τα πάντα δεν περιστρέφονται πέριξ της πολιτικής. Εξ άλλου αυτή είναι η τέχνη του εφικτού όπως λέγεται. Η καθημερινότητα δημιουργεί διαρκώς νέες καταστάσεις, άρα και νέα προβλήματα που απέναντί τους είναι ο κοινωνικός ιστός του νομού μας. Έτσι ένα θεσμοθετημένο όργανο, όπως η ΝΟΔΕ και ακόμη περισσότερο τώρα που η ΝΔ είναι κυβέρνηση με την πλειοψηφία του σερραϊκού λαού να την έχει εμπιστευθεί, θα πρέπει από απλός θεατής των εξελίξεων, επιτέλους να γίνει, η ΝΟΔΕ, διαμορφωτής αυτών.

    Με δυο λόγια, καιρός είναι να σταματήσει ο εσωστρεφής παραγοντισμός και να βγεί το κόμμα στην κοινωνία, εκεί δηλαδή που ανήκει.

    Η εκλογική βάση της ΝΔ έχει υπέροχους ανθρώπους, ανθρώπους που την αγαπούν, που αγαπούν τον τόπο τους. Άρα εκ των πραγμάτων η ΝΟΔΕ δεν έχει το δικαίωμα στην εσωστρέφεια αποστασιοποιημένη από το λαό.

    ΕΡ: Είπατε να σταματήσει η εσωστρέφεια και ο παραγοντισμός. Εσείς τι εισηγείστε;

    ΑΠ: Κάτι το ιδιαίτερα απλό και απ όλους κατανοητό. Θα πρέπει όσοι εκλεγούν στη νέα ΝΟΔΕ να αντιληφθούν πως ο ρόλος τους δεν θα είναι να περιμένουν τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές, αλλά να βγούν στην κοινωνία, ν' ακούσουν, να καταγράψουν και με επιστημονική ανάλυση που θα ακολουθήσει η συνθετική πρόταση να μεταφέρουν με επιμονή προβληματισμούς και αιτήματα στα κεντρικά όργανα του κόμματος, αλλά και στην ίδια την Κυβέρνηση.

    Ο νομός Σερρών, εξ αιτίας πολλών καταστάσεων, βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα στους τομείς ανάπτυξης και οικονομίας.

    Θεωρώ και αυτό με ωθεί να είμαι υποψήφιο μέλος για τη νέα ΝΟΔΕ, πως υπάρχει η δυνατότητα ο νομός μας, η γενέτειρα του Πρωθυπουργού μας, να διεκδικήσει σε κομματικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό αυτό που δικαιούται και έχει καταγραφεί στις εθνικές εκλογές με την ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΓΕΛΕΙΕ ΕΠΙΛΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΕΓΩ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ. ΚΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή