Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ

Αυτό είναι το σουβλάκι. Όταν λέμε σουβλάκι, εννοούμε αυτό το πράγμα που βλέπετε στην φωτο. Ούτε καλαμάκι το λένε, ούτε γύρο, ούτε πίτα με γύρο, ούτε σουβλάκι με γύρο, ούτε οτι παπαριά σας κατέβει στο κεφάλι.
Δύο μέρες πήγα στην Αθήνα, έφτυσα αίμα για να φάω ένα σουβλάκι. Ότι να'ναι μου έδιναν. Ένα σουβλάκι τους ζητούσα, πίτα με γύρο μου έδιναν. Αι σιχτίρι.

11 σχόλια:

  1. To idio pa8ainoun osoi erxotai stin poli sas kai 8eloun na fane mia tyropita!Ai sixtiri kai eseis me ta mpourekia sas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ανώνυμε δεν έχει τυρόπιτα εδώ πάνω???
    Θα μας τρελάνεις???

    δε ξέρετε σουβλάκι να ζητάτε,
    δεν έχετε μπουγάτσα με τυρί,
    δε ξέρετε σε λέω να μιλάτε.... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε, αυτό λέγετε καλαμάκι, σουβλάκι είναι αυτο που λέτε εσείς γύρος με πίτα, στην τελική δηλαδή έπρεππε να τα πα΄ρω και εγώ στο κεφάλι οταν ζήταγα στην Θεσσαλονίκη Μπουγάτσα και όλο με ρωτο.ύσαν "με τυρί η σπανάκι"...για εμάς η Μπουγάτσα είναι μια και μόνη...αυτή με την κρέμα. Εν πάση περιπτώση εμαθα και καλό είναι να μάθεις και εσύ ειδάλος να τρώς ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ μόνο στήν Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε μαστορα και το κασερι τυρί είναι...εχετε μπλεξει τα μπούτια σας νομίζετε οτι το κασερι δεν είναι τυρί

    τι είναι τους ρωτάς τότε? κασερι σου λένε..

    αστο σου λεω..

    ζητάς ένα σάντουιτς ζαμπόν-τυρί και σου βάζουνε φέτα μέσα LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο στην φωτο ειναι καλαμακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Θεσσαλονικείς έχουν δίκιο στο εξής:

    Είναι άλλο το σουβλάκι και άλλο η πίτα όντως.

    Και όπως έλεγε ένας φίλος μου ''τον Αθανάσιο Διάκο των σούβλισαν, δεν τον...καλάμωσαν''

    Απλά πράγματα παιδιά, το σουβλάκι είναι κρέας περασμένο σε λεπτό ξύλο ή σίδερο, και απο εκει και πέρα λέμε ''πίτα με γύρο''.

    Επίσης όντως, άλλο πράγμα η τυρόπιτα και άλλο η μπουγάτσα. Η μπουγάτσα, είναι το φύλο, και απο εκει και πέρα το ζητάς αναλογα με την γέμιση. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με κρέας, μπουγάτσα με τυρί κλπ. Δεν είναι το ίδιο.

    Εκει που έχουν άδικο είναι στο κόλλημα με τα τυριά. Ε ρε διάολε όντως και η φέτα και το κασέρι ΤΥΡΙΑ είναι και τα δύο, δεν έχει λογική αυτό το πράγμα, να διαχωρίζουν την φέτα απο το κασέρι. Τυριά είναι όλα, και απο εκει και πέρα λέμε με κασέρι, με κεφαλοτύρι, με φέρα κλπ, εδώ κάνουν εκείνοι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε τα λεξικά.

    Καλαμάκι = straw

    Τίποτε άλλο δε λέγεται καλαμάκι...

    Εκτός από μια συνοικία εκεί ΧΑΜΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΓΑΛΕ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΟΛΟ ΤΩΡΑ ΛΥΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ.ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΑΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://el.wikipedia.org/wiki/Σουβλάκι
    http://el.wikipedia.org/wiki/Γύρος

    Το οτι είστε ανώμαλοι είναι διαδεδομένο, το σουβλάκι είναι σουβλάκι, ο γύρος είναι γύρος και το καλαμάκι είναι αυτό το πλαστικό πράμα που ρουφάμε το αναψυκτικό που παραγγέλνουμε για να μη μας κάτσει η μπουκιά στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαι Αθηναιος και ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ οτι οι βορειοι οχι μόνο τα λένε σωστότερα αλλά τα φτιάχνουν και καλύτερα. Έχω φάει τζανκ φουντ σε ολη την ελλαδα το καλυτερ πιτα γυρο ομως το εχω φαει στα Γιάννενα (μιλαμε για πιτα που την έψηναν επιτοπου οχι προκατ) και στην Κρητη σε εναν (μαλλον τρελο) στον Αγιο Νικόλαο που έφτιαχνε τεράστιο πιτογυρο με γουρουνοπουλο (!!!)
    Ολα τα άλλα μακραν τα καλυτερα εχω φάει στη Σαλονικη αλλά και Σερρες, Ξανθη κλπ
    Ρεσπεκτ καρντάσια ξερετε να ζειτε! Κι εδω υπάρχουν καλά πράγματα αλλά μόλι τα μάθουν ολοι πέφτουν σα μανιασμενοι και χαλάει αμέσως η ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://freskoprama.blogspot.com/2009/02/blog-post_3213.html

    ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΩΣΤΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή